Lydighet og første seletur

I natt vekket Flekx meg rundt midnatt. Jeg tok han med ut og han tisset. Når vi kom inn på rommet igjen, fortsatte han å få min oppmerksomhet, og jeg trodde jeg ikke hadde vært lenge nok ute. Ut igjen, men han gjorde ikke noe. Når jeg kom inn, ville jeg ha meg litt vann, og jeg forsto hvorfor han maste på meg… Han ville ha vann fra vannskålen som sto på badet. Av gammel vane lukket jeg døren etter meg når jeg skulle legge meg.

Dagen startet med lufting og deretter frokost. Vi hadde litt lydighet. gikk med Flex i bånd, og korrigerte ham når han trakk i båndet. Da stoppet jeg opp fikk han inn til fot og deretter fortsatte vi. Jeg fikk slippe ham og kalte ham inn. Han kom og stakk like fort. Førerhundinstruktøren sa at jeg måtte gjøre meg mer atraktiv. Han kom som et skudd og hoppet på meg – og han rakk opp til ansiktet… Jeg kjenner at Flex er mye sterkere enn hva Larissa på 24 kg var. Når vi var på vei tilbake, gikk vi forbi et lite tjern hvor to ender hadde slått bolig. Flex skjente ut til siden og jeg hadde problemer med å holde ha igjen, men instruktøren tok ham i siden og han var tilbake på plass.

Jeg må jobbe litt med meg selv. Jeg er for myk i stemmen mens Flex trenger en fast og litt streng stemme for å lystre. Jeg synes det er litt vanskelig, for det er helt motsatt av hva jeg er av natur. Jeg tror det vil gå seg til. Etter hvert kjenner jeg ham bedre og Flex kjenner meg bedre. Noe som er positivt, er at han ikke varsler/bjeffer når det banker på døren. Det skal bli artig å se om han er like likegyldig til ringeklokken hjemme. Det hadde jo vært supert. Jeg skal forsøke å få ham til å legge seg i sengen sin når jeg åpner ytterdøren, men tror nok det kan bli en utfordring…

Etter lunsj forsøkte vi vår første seletur på landevei. Det er en utrolig følelse å gå med en sele i venstre hånd igjen. Alt blir så mye lettere. Flex var flink til å holde kant. Både instruktøren og jeg var enige i at Flex virket til å være den rette hunden for meg. Etter å ha gått et stykke, fikk han løpe løs litt, og innkallingen gikk fint. En gang kom han til meg uoppfordret og da fikk han en liten bit tørrfisk, og han fikk en bit når han gikk forbi en annen hund og direkte til trappen inn til huset.

Jeg har fått kontakt med fôrverten til Flex. Hun kunne fortelle at han var glad i både agurk og tomat. Artig smak på denne gutten… Kanskje lørdagskos blir en halv agurk? Jeg har en mistanke om at han kanskje har fått litt mat ved bordet eller av barn. Når jeg fikk en brødskive i pausen, ville han to ganger forsøke å nappe den ut av hånden min. Jeg tror nok han trenger en fast plass i stua hvor han ligger når vi spiser, og vi kan ikke gå fra mat eller godteri fra bordet. Oda, min første hund, ble etter hvert en mester i å velte pizzaesker ned fra bordet.