Lydighet og seletrening – og frekk som en faen

Etter lufting og frokost, gikk vi ut for lydighetsøvelse. Vi trente på å gå fot og innkalling, hvor hundene skulle sitte eller ligge stille mens hver enkelt kalte inn sin egen hund. Flex klarte seg bra. En gang av fire ganger ville han løpe med, men jeg fikk han raskt tilbake på min venstre side. Veldig god øvelse. Videre gikk vi ned til hinderbanen som var litt vanskeligere enn den på torsdag. Flex jobbet bra. En gang kom jeg borti et hinder og vi tok det om igjen. Etter det stoppet han litt opp for noen av hinderne og kikket litt bak på meg. Jeg sa «finn vei» og han ledet meg utenom hinderne. Jeg synes han gjorde det bra.

Vi dro til Vestby Storsenter hvor vi først tok en matbit. Deretter gikk vi med hunden i sele. Jeg var innom en matbutikk og kjøpte en Cola Zero og Smørbukk-karameller. Og jeg kjøpte en «surpris» som en av instruktørene kaller det. Jeg prøvde også å gå med Flex på rullebånd. Når vi gikk på og gikk av bandet, holdt jeg han i kobbel slik at han kunne få gå av og på når han selv ville.

Til middag i dag kom mannen til en av instruktørene for å lage lammestek som smakte utrolig godt. «Surprisen» var oppskårne jordbær med sukker og melk på. Mannen til instrktøren hadde også tatt med seg litt svenskegodt. Vi ble sittende å skravle, og etter hvert gikk vi for å lufte. Jeg fikk slippe Flex fri, og sannelig fant han ikke noe myraktig vann å hoppe i. Jeg tørket av det verste, så går nok det andre av når pelsen tørker.

Mens jeg nå satt her og skrev, hoppet Flex opp i sengen og virkelig la seg til rette med skitten pels. Jeg rev ham ned mens jeg var morsk i stemmen. Lakenet var skittent og jeg måtte kontakte instruktøren. Når vi kom inn på rommet – ja, sannelig lå han ikke oppi sengen da også. Frekk som en faen. Det er mye mulig at fôrverten ikke har vært konsekvent med å ikke ha Flex i sengen eller andre møbler. Det blir ikke lov hos meg.