En rolig lørdag på Veiviseren

I dag hadde vi frokost tre kvarter senere enn vanlig. Stekt egg og bacon. Godt, men jeg ble dårlig av baconet og ble kvalm, svimmel, kaldsvettet osv., og måtte stå over lydighetstrening og Vestby Storsenter. Veldig synd. Etter å ha ligget et par timer, kjente jeg meg bedre. Satt litt med PC-en før Flex og jeg gikk ut. Jeg slapp ham og han fikk løpee løs 25 minutter. Flink på innkalling og flink til å komme til meg uoppfordret. Han holder seg i nærheten. Vi øvde litt på å gå fot. Han ble flinkere etter hvert, men dette er noe vi må øve mer på. Jeg forsøkte å få ham til å apportere kobbelet sitt. Han tok tak i det, men løftet det ikke opp. Jeg prøvde to ganger, men konkluderte at dette burde gjøres med trener/instruktør til stede.

Jeg forsøkte meg på kommandoen «under» og hev en godbit under benken, og kommanderte «bli» når han krøp under. Masse ros. Han lå stille og logret. Etter noen minutter fikk jeg ham frem og vi forsøkte på nytt uten godbit, og han krøp fint under. Nå kan han den kommandoen. Artig å se hvor lett det er å lære inn noe nytt på en matglad labrador. Tre ganger med trener og kommandoen sitter. Veldig gøy.

Jeg tenker… Om lørdag om en uke, er mest sannsynlig jeg og Flex blitt godkjent som førerhundekvipasje og installert hjemme i Bergen. På søndag kommer trolig min kjære tilbake etter et besøk hjemme hos familien. Jeg tror det blir bra for Flex å få et par dager i et nytt hjem med bare meg og ham, før det kommer inn en ny person i flokken.

Etter minndag, som var kinesisk mat, tok jeg og instruktøren en seletur og kjørte igjennom hinderbanen. Greit for Flex å få brukt hodet sitt også. På vei opp igjen til hovedbygget, styrte han meg rett i en sølepytt – og jeg i krox… Vannet renner i hvert fall fort ut. Nå ligger han fornøyd i sengen sin og sover. I kveld blir det MGP. Jeg er ikke akkurat fan av det, men har et strikketøy jeg kan sysle med.